fbpx
w

+32 13 67 78 23

info@sjegers.eu

Nikelaan 27

B-2430 LAAKDAL

Offerte aanvragen

KLIK HIER

w

+32 13 67 78 23

info@sjegers.eu

Nikelaan 5

2430 LAAKDAL, België

Offerte aanvragen

KLIK HIER

S’Jegers?

In 1995 besloot bezieler Karl S’Jegers zijn grenzeloze passie voor vrachtvervoer te vertalen naar een oerdegelijke, Vlaamse onderneming die service hoog in het vaandel draagt. Hoewel de nadruk destijds vooral op het verzetten van zeecontainers lag, kwamen er mettertijd alsmaar meer vrachttypes achter zijn wagens te hangen: van huifwagens (zowel FTL als groupage of LTL), kipwagens, walking floor trailers, tankwagens, afzetcontainers tot frigo’s voor transport met temperatuurregeling.

Karl kon daarnaast ook zijn familieleden in vervoer-ing brengen voor een rol in de transportsector en zo groeide S’Jegers uit tot een rasecht, dynamisch familiebedrijf gespecialiseerd in het veilig en punctueel verzetten van verschillende soorten cargo’s.

In 2000 diende een steeds nijpender plaatstekort zich aan. De S’Jegers wisten met hun voertuigen en infrastructuur geen blijf en besloten naar een nieuwe locatie te zoeken: de bedrijvenzone in Vorst-Laakdal. En ja…wie zich naast de sportgigant met slogan Just Do It installeert, kan er maar beter voor zorgen dat ‘ie ervoor gaat! Geen probleem voor deze ambitieuze transportfirma. Qua infrastructuur en accommodaties werden prompt voorzien:

  • een eigen, hypermoderne garage en technische ruimte waar de gehele vloot onderhouden en hersteld kan worden. Zelfs voertuigen van derden zijn welkom voor een onderhouds- of herstelbeurt. Ook het voorbereiden van vrachtwagens voor de technische keuring en depannages gebeuren integraal en in-house door een eigen team van een tiental mecaniciens.
  • uitgestrekte magazijnen en depots (in Tessenderlo, Laakdal en Kallo) die op- en overslag op hoog niveau aankunnen. S’Jegers Transport beschikt over een opslagruimte van in totaal 25.000 waar goederen op korte en lange termijn een verblijf kunnen boeken. Zelfs opslag in tijdelijke of mobiele magazijnen behoort tot de mogelijkheden!
  • kantoren die klantvriendelijkheid en ambitie uitstralen.
  • een zee aan parkeerruimte (uiteraard!) voor de impressionante S’Jegers-vloot, bestaande uit een 300-tal trekkers – 600 containerchassis – 250 huifwagens – en een 20 trekkers / chassis voor koel- en vriestransport met bijbehorende generatorsets (gensets). Een vloot die trouwens onophoudelijk blijft groeien. Investeren in nieuw werkmateriaal is toch het shoppen van de ondernemende mens? Je kan nooit genoeg hebben. En dus wordt er constant gekeken naar de aankoop van nieuwe polyvalente chassis, gensets, kipchassis, walking floors en combi-chassis.

Later werd aan dat uitgebreide lijstje van assets ook nog een eigen fumigatie-zone toegevoegd. Gesitueerd in Kallo kunnen hier internationale vrachten voorbereid worden op hun reis door een hittebehandeling of onderdompeling in chemische stoffen te ondergaan en zo schimmels of ongedierte te elimineren. Houten paletten, stuw- en verpakkingsmateriaal kunnen namelijk ongewenste organismen bevatten en in een groot aantal landen accepteert men enkel nog cargo’s die grondig gefumigeerd werden om op die manier ‘ongelukjes’ of zelfs catastrofes te voorkomen.

Vandaag vervoert Transport S’Jegers – als één van Belgiës grootste containertransporteurs en vaste partner van enkele toonaangevende terminals en logistieke bedrijven – op jaarbasis maar liefst 150.000 zeecontainers (20 voet, 40 voet en 45 voet) en dat onder andere vanuit de wereldhavens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam richting de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Maar ook in de rest van Europa is S’Jegers sterk vertegenwoordigd. Daarvoor zorgen de talrijke andere soorten cargo’s die dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks het domein op- en afgevoerd worden.

Een offerte aanvragen is zo van de baan!

 

…en volledig vrijblijvend! 

What else, you ask?

 

  • S’Jegers werkt sinds jaar en dag steevast met het gekende en kwalitatieve Transport Administration System (TAS), een systeem dat transport management faciliteert. Concreet helpt het de expediteurs bij het elektronische beheer van hun transportactiviteiten (inclusief routeplanning, documentbeheer en facturatie). Nog concreter wil dat zeggen dat de eigen operationele kosten binnen het bedrijf sterk verlaagd kunnen worden…wat zich dan weer vertaalt naar de klant: scherpe prijzen & een nog betere service! 
  • Ook aan Moedertje Aarde, wier landschappen continu doorkruist worden, probeert de familie S’Jegers te denken. Het investeren in nieuwe voertuigen kwam eerder al aan bod. Wel, ‘nieuwer’ impliceert vandaag steeds meer ‘schoner’. Zo voldoet 90% van de vloot aan de Euro 6-emissienorm en rijden er intussen 30 trucks op lng (aardgas) rond.
  • Transport S’Jegers stelt enkel hoogopgeleide chauffeurs met Belgische identiteit te werk, wat de communicatie met de klant bevordert en sociale dumping tegengaat. De chauffeurs die onder de S’Jegers-vlag rijden, worden dan ook verloond conform Belgische wetgeving en bijbehorende barema’s, en zijn verplicht meerdere cursussen en opleidingen te volgen: inzake veilig en ecologisch rijgedrag (Drivolution) – vakbekwaamheid (Code 95 Rijbewijs C) – ADR wegtransport.

Tot daar het verhaal van S’Jegers. Niet echt beknopt, dat klopt…waar het hart van vol is, loopt de mond van over, hé.

Bij vragen, opmerkingen, transporttwijfels weet u de Contacteer Ons-pagina ongetwijfeld snel te vinden; en offertes kan u op zowat elke pagina gemakkelijk en vrijblijvend aanvragen!

And remember: we do cargo the extra mile!

Drivolution

Onze preventieadviseur zorgt voor een permanente scholing van onze chauffeurs. Zij worden intern opgeleid om veilig en defensief te rijden. Daarnaast zijn onze vrachtwagenbestuurders geschoold in het zuinig en ecologisch verantwoord rijden. Dit bespaart een flink aandeel op onze brandstofrekening, waardoor we uw tarieven scherp kunnen houden. 

Bovendien is het ook nog eens veel beter voor het milieu. Waar mogelijk draagt S’Jegers Transport graag zijn steentje bij aan een schonere omgeving. Al onze chauffeurs worden opgeleid volgens de principes van DrivOlution

Onze preventieadviseur heeft zich hierin de laatste jaren bekwaamd en volgt ook nu nog permanent bijscholing. Naast individuele coaching en een doorgedreven rijstijlanalyse, staat hij de chauffeurs en de mecaniciens ook bij met trainingen en publicaties rond veiligheid en preventie op de werkvloer.

Vraag een offerte aan:

 

Geheel vrijblijvend